Tell us your story

tell us your story

Advertisements

Comments on: "tell us your story" (10)

 1. am pr obleme cu caluclatorul , imi schimba cuvintele intre ele … cred ca este virusat

 2. * ani – nu ani de zile …

 3. Eu sunt o persoana depresiva de cativa ani buni. Ii suspectez pe doctorii de psihiatire din Romania ca incearca sa te faca sa devii dependent, testand tot felul de medicamente din ce in ce mai scumpe, iar rezultatele lasa de dorit. Cunosc pe cineva care era cat de cat normal si in cativa ani de zile
  a ajuns o legume. Eu folosesc : trittico,calmepam si rivotril … iar la medic merg cand mi se termina dozele, de bine de rau, imi pot desfasura activitatea la serviciu.Intamplator sau nu , am cunoscut pe cineva care mi-a spus ca asa trebuie sa mi se intample pentru a plati niste datorii mai vechi din alte vieti, ca situatiile coercitive/bolile si toate piedicile din asta, imi sunt date pentru ne regla karma. Nu imi dau seama daca asta este realitatea, stiu sigur ca se loveste de credinta ortodoxa. Si iata-ma in mijlocul unui mister, fara raspunsuri si cu dureri de cap. Practic, simt ca in orice directie as lua-o, nu am libertatea de a alege cum sa imi traiesc viata. De frica sa nu mi se intample ceva rau , m-am retras din societate (merg doar la munca si acasa). Observ cu durere ca nici acest lucru nu ma ajuta si depresia mi s-a accentuat. Sincer, nu mai stiu cum sa traiesc, ce reguli sa respect… macar in ortodoxie aveam 7 pacate si 10 porunci. Religia asiatica (buddhista/hinduista) – ne impune o karma si o dharma, care, dupa parerea mea, il “omoara” pe Dumnezeu. Daca nimic nu mi se potriveste, ramane intrebarea, eu dupa ce/cine sa ma ghidez?

  • Repet, blogul asta e ca depresivii sa se ajute intre ei. Eu nu sint unul si nu sint nici doctor. Din pacate blogul asta nu are trafic deci nu e un loc bun pentru tine.

   Eu nu pot sa-ti spun decit ca, logic, izolarea nu poate face bine la nimic ci invers. Yoga face bine la orice 🙂

   • Conform statisticilor numarul depresivilor va creste semnificativ in urmatorii ani.

    Nu inteleg de ce oamenii posteaza numai “floricelele” din viata lor,ca si cum au o viata pe roze, au un caracter curat ca lacrima , nu au probleme de sanatatea mintala, nu au nimic sa-si reproseze.
    Inseamna ca statisticile sunt gresite.In ceea ce ma priveste, v-am aratat si caracterul meu de “cacat” , v-am spus si ca sunt bolnava , ca sunt stupida , ca fac lucruri ilogice … le-am recunoscut.
    Cel putin nu m-am ascuns dupa “deget”. Am defecte cu duiumul si calitati ce tind spre zero. Asta sunt eu , uneori trag invatamintele necesare, alteori nu. Asadar, va trebui sa caut un alt blog pe care se discuta astfel de teme. Multumesc pentru informare.

    • Citeste la blogul asta, in partea dreapta sus…Andrew…nu chiar floricele…daca ai probleme cu engleza…Google Translator e foarte bun.

     • nici eu nu-s la curent daca exista bloage-ro despre depresie – doar anglofone sau/si francofone pe care nu “surfez” din lipsa de timp…

      cunosc lucrarile si activitatea dr-psihiatru Christophe André(care si-a facut doctaratu’ si “memoriu” aici!), somitate în materie de psihoterapie comportamentala si cognitiva, specialist al tulburarilor de anxietate si depresie cronica… iata blogu’ lui, în franceza, bineînteles:

      http://psychoactif.blogspot.fr/

      • Problema este ca nu reusesc sa-mi identific fricile din trecut si cum s-au declansat ele. M-am gandit ca ar putea fi genetic, pe un fond sensibil s-au adaugat si nemultumirile mele fata de mine, fata de lume. Ce ma deranjeaza cel mai tare este dependenta de medicamente pentru a putea dormi , asta se intampla de ani buni, incat am inceput sa ma duc la un medic doar pt a-mi prescrie medicamentele, asemeni unui drogat. Cu toate ca imi iau “medicamentele” si dorm, totusi, dimineata ma trezesc mereu obosita. Nu vreau sa va plictisesc. O sa caut pe site-urile romanesti . Multumesc! p.s. pana la urma o s-o duc boala ca pe o “cocoasa” m-am resemnat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: